onsdag 6 januari 2010

The Tournament


Regi: Scott Mann
Utgivningsår: 2009
Cast: Robert Carlyle, Ving Rhames, Kelly Hu, Sebastien Foucan,
IMDB: The Tournament


Handling

Vart tionde år äger "The Tournament" rum i en stad någonstans i världen. Då samlas världens 30 bästa yrkesmördare för att göra upp om titeln som mästare och de 10 miljoner dollar i första pris. Alla har de sina egna orsaker att vara där. Vissa för hämnd, andra för pengarna och naturligtvis den enorma ära det är att vara världen bästa mördare. Men alla är inte där av egen vilja. Father Joseph MacAvoy kommer med i spelet av en slump och är nu jagad av dessa mördare. Father MacAvoy har inte riktigt ordning på sitt liv men nu kan det ta slut när som helst.

Personligt omdöme

Det här är en actionfylld film med explosioner, blod, biljakter och mycket skjutande. Idén med filmer är lysande. Att samla världens bästa för att göra upp är ett gammalt beprövat knep när det gäller film. Om det sedan är fighter, mördare eller piloter spelar inte så stor roll. Och visst är det så att man hela tiden får favoriter som man hade velat se mer av. Samma är det i den här filmen. Man får följa tre, fyra stycken av de 30 talet mördare som finns med i spelet. Och alla mördare verkar ha sin historia och sin speciella stil. Därför känns det lite som om jag hade velat ha en film om varje mördare som är med. Visst vore det kanske att göra en enorm mastodontfilm men jag saknar bakgrundsstoryn så pass mycket att jag tycker det skulle vara värt det. Men tillbaka till vad filmen verkligen gör och är. Robert Carlyle som spelar den alkoholiserade prästen MacAvoy är helt kanon som han i stort sett alltid är. Ving Rhames spelar Joshua den regerande mästaren med en bra övertygelse. Sebastien Foucan som sägs vara en av grundarna till Parkour gör en helt okej rollprestation och visar verkligen att han kan springa. Riktigt häftiga scener.

Dialogen är bra och känns helt trovärdig däremot så är det kanske lite för mycket hoppa från broar och springa på bilar som gör att man ibland fnissar till och tänker "gud vad löjligt", filmer är även väldigt snygg, trots de grå engelska miljöerna. Slutligen så är detta ändå en helt okej actionrulle som man kan kolla på under fredagskvällen med polarna och några öl. Absolut inte något som man skall gå på bio för att se men när DVD hamnar i reakorgen så är det bara att suga tag i den.


Betyg
6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar