torsdag 7 januari 2010

EuroTrip


Regi: Jeff Schaffer
Utgivningsår: 2004
Cast: Scott Mechlowicz, Jacob Pitts, Michelle Trachtenberg, Travis Wester, Matt Damon, Vinnie Jones, Lucy Lawless, Diedrich Bader.
IMDB: EuroTrip


Handling

Scott Thomas har precis tagit studenten samtidigt som hans flickvän lämnar honom. På fyllan ber han sin tyska brevvän att inte prata med honom mer. Men vad han inte vet är att hans brevvän är en vacker tysk tjej. När hon blockerar hans email bestämmer han sig för att åka till henne. Men vägen till Berlin är lång med många stopp på vägen. Till sin hjälp har han sin vän Cooper och tvillingarna Jenny och Jamie.


Personligt omdöme

Det här är en hysterisk rolig film, om man gillar pubertal nakenhumor. Och självklart tycker jag att det är riktigt skoj. Birollerna är helt otroliga med Vinnie Jones som den galna huliganen, Joanna Lumley som en tokig vandrarhemsföreståndare. Tyvärr kom detta inte med i den färdigklippta versionen men finns med som extramatrial under eftertexterna. Eller Matt Damon som sångare i en av de bättre sångerna som jag har hört från en film. Att bandet Lustra spelar gör inte saken sämre.
Att säga att skådespelarna är de bästa som finns är en lögn, trots detta så är det en stark prestation från alla medverkande. Det syns att de har haft väldigt roligt under inspelningen.
Det här är ju en film som tilltalar en ung publik jag skulle säga att är du över 30 år så tycker du nog inte att den här filmen är så rolig. Men är du i åldern 18-25 så är detta en kanonrulle. Om man skall klassa den i något fack så där så skulle jag säga att detta är en klassisk bakfyllefilm. Eller kanske är den en sån där "vi grillar och dricker öl"-rulle.


Betyg
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar