torsdag 7 januari 2010

The Predator


Regi: John McTiernan
Utgivningsår: 1987
Cast: Arnold Schwarzeneger, Bill Duke, Jesse Ventura, Carl Weathers
Svensk Titel: Rovdjuret
IMDB: The Predator

Handling

En grupp med Commandosoldater får i uppdrag att åka till Centralamerikas jungler för att rädda en minister och en grupp med amerikanska soldater. Att uppdraget är en bluff förstod de flesta redan från början men att de skulle bli jagade av något mycket värre var det ingen som trodde. Snart befinner de sig i strid med jungel själv. Eller är det något annat?


Personligt omdöme

Det här är ju en klassiker av stora mått. Arnold är som bäst på den här tiden. Med otäcka "oneliners" stora muskler och mycket pang pang kan det inte gå fel. När man får se genom Predatorn värmesökande syn är bara det en ordentlig klassiker. Att något så enkelt kan bli så stort är helt otroligt.
Skådespeleriet är väl kanske inte det absolut bästa men vad kan man begära av Arnie och hans grabbar. Men att se Arnie i en jungel ger iallafall mig lite smårysningar över hela kroppen, det är coolt och det är grabbigt. Kanske lite för grabbigt emellanåt. Man vill inte annat än att ta fram en flaska med Whiskey, en stor fet cigarr och sitta i soffan och småskrocka åt allt skjutande. För skjutande finns det mycket av i den här filmen. Det finns även en spänning som är helt otrolig. Visst vet man innerst inne att Arnie kommer att rädda dagen men det är ändå spännande att se hur det görs. Skall man gnälla om något i den här filmen så är det lite för mycket av muskelpumpande i jungel. Det är mycket bar överkropp, kanske lite för mycket.
Men det gör inte något det är ju mycket explosioner så då är det helt okej med lite muskler som spelar under solbränd hud. Lite annat spännande fakta är att filmen var nominerad till en Oscar i kategorin Visual Effects.

Betyg
8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar