tisdag 5 januari 2010

Julie & Julia


Regi: Nora Ephron
Utgivningsår: 2009
Cast: Maryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina
IMDB: Julie & Julia

Handling

Passion, Ambition och smör! Har du vad som krävs?

Julia Child är en känd tv-kock med en underbar kokbok för de utan en fransk kock. Julie Powell är en uttråkad statsanställd som älskar mat. Hon bestämmer sig för att börja blogga om hur hon skall laga alla recept ur Julia Childs kokbok. Samtidigt så vävs de två kvinnornas berättelse ihop. Julia Child under sitt liv i Paris under 40 och 50 talet och Julie Powells liv under 2002. Julie tar hjälp av Julia för att klara sitt vardagsliv och snart finner hon att det inte bara är roligt att laga mat. Men med Passion Ambition och Smör skall hon klara av det.


Personligt omdöme

Det här en film som jag aldrig trodde jag skulle tycka om. En film där inte mycket händer och där det mesta av handlingen handlar om hur man vispar ägg. Kanske är det en liten överdrift men den är helt underbar. Maryl Streep visar att även en skådespelerska av gamla skolan klara av göra film utan explosioner och snabba biljakter. Amy Adams visar även hon att hon är en skådespelerska att räkna med, på det sättet som hon får ett sammanbrott är helt otroligt bra spelat. Men detta är inte någon film som du skall titta på om du vill ha action eller spänning. Men vill du njuta av bra skådespeleri och en trevlig film så är detta helt klart det val som du skall göra på fredagskvällen.

Och eftersom det nu bara är en månad kvar tills vi får se nomineringarna för årets Oscar så kan det vara så att Maryl Streep kan bli nominerad. Hon har visserligen redan två stycken statyetter hemma och ytterligare en massa nomineringar men kanske kan detta vara året då hon tar ytterligare en statyett att ställa på spishällen.

Betyg
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar