fredag 4 september 2009

Green Street Hooligans



Regi:
Lexi Alexander
Utgivningsår: 2005
Cast: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Geoff Bell, Kieran Bew
Alternativ Titel: Hooligans
IMDB: Hooligans


Handling

Matt Buckner blir reglerad från juristlinjen på Harvard efter att ha blivit anklagad för att sälja droger. Han får även 10000 dollar av sin rumskompis för att ha tagit på sig skulden och ett löfte att få hjälp med ett jobb vid ett senare tillfälle. Istället för att ta tag i sina problem flyr han till sin syster i London. Där han slår följe med hennes svåger som driver den ökända huliganfirman GSE. Snart lär sig Matt att han inte är gjord av glas och kommer mer och mer in i livet som en av grabbarna i firman.


Personligt omdöme

Menigslöst våld och en bra handling finns det något mer man kan begära av en bra film. Ja lite mer borde man kunna begära. Även om den här filmen är underhållande så saknar jag vissa saker i den här filmen. Framförallt språket. Dety märks att den här filmen är producerad av Hollywood för Hollywood. Visst kommer det fram vissa uttryck som är helt korrekta men för det mesta så blir det fuck that, fucker och så vidare typiskt amerikanska uttryck. Istället så skulle man slängt in lite mer av cunt, tosser, twat och bollocks. Men annars så är det inte speciellt mycket att klaga på. Miljöerna är regniga fuktiga och typiskt London.
Skådespeleriet är normalklass lite konstigt blir det att se Elijah Wood som en tuffing i mina ögon så är han fortfarande en liten varelse med ludiga fötter, något som han alltid kommer att förbli. Den stora stjärnan här är enligt min mening Charlie Hunnam. Denna lilla pojke som fann en plats i de flestas hjärtan i tv-serien "Queer as Folk" där han spelade den 15 årige skolpojken Nathan Maloney.
Scenerna med slagsmål är lite väl mycket Hollywood även där. Mycket slowmotion och försök till skakig handkamera. Dessa delar lyckas inte så bra. Ett annat knep som jag verkligen tycker är kul och ger filmen en lite mer känsla av äkthet är de scener som visas via en övervakningskamera. Ett enkelt knep som jag hoppas att fler använder sig av i liknande filmer.
Så när bör man se denna film då? Jag skulle rekomendera er att se den en kväll innan man skall gå ut. Det är en typisk släng på innan vi går ut film. Mest för att det går att hälla i sig öl till den och tempot är högt. Kanske kan den ge vissa personer lite för mycket adrenalin men spela en lugn låt när alla väntar på taxi så bör det förhindra er från att hamna i för mycket blåsväder.

Betyg
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar