torsdag 3 september 2009

Gacy



Regi:
Clive Saunders
Utgivningsår: 2003
Cast: Mark Holton, Adam Baldwin, Tom Waldman, Charlie Weber
IMDB: Gacy


Handling

John Wayne Gacy är en respekterad familjefar och företagare. Men han har även en mörk sida. Han gillar pojkar, unga pojkar. Den sadistiska sidan av John är mycket mörkare än vad någon skulle våga tro. Han gillar att våldta unga pojkar och sedan mörda dem. Sedan så begraver han dem i krypgrunden under sitt egna hus.


Personligt omdöme

Historien om John Wayne Gacy är känd för de flesta då han räknas som en av de stora seriemördarna i historien. En sadistisk bisexuell galning. Så vad skall man säga om filmen? Ja det är en rätt så spännande historia med rötter i verkligheten men är tydligen långt ifrån helt sann. Visst finns det delar som är helt korrekta men mycket är tydligen påhittat för att göra filmen mer "intressant". Jakten på John kanske inte hade blivit någon kanonfilm om man helt följde verkligheten. Men lite besviken blir jag trots allt.
Mark Holton gör en skrämmande bra insatts som John Wayne Gacy och bär fram hela filmen ensam. Övriga skådespelare kommer inte ens i närheten. Något som gjorde mig mycket glad var att se att de verkligen jobbat med dekoren. Allt från kläder till bilar verkligen lyser av 70-tal och inte den ljusa glada 70-talet som man vill se utan grå trist och allt i trädekor på väggarna. Det här är en film att se. Tempot är förhållandevis högt mot vad det brukar vara i en thriller av detta slaget. Gissningsvis så har man spelat in en hel del scener som inte passade i filmens slutresultat. Och har man det minsta intressert i seriemördare så är denna film ett måste.

Betyg
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar