söndag 14 mars 2010

Pinapple Express


Regi: David Gordon Green
Utgivningsår: 2008
Cast: Seth Rogen, James Franco, Danny McBride, Rozie Perez, Gary Cole
IMDB: Pinapple Express


Handling

Dale Denton är delgivningsman och en storrökare av marijuana. Saul som är Dale langare har fått tag i superrökat Pinapple Express. En kväll så råkar han se ett mord på en asiatisk man och lämnar efter sig ett enda spår en fimp med Pineapple Express. Det blir starten på en flykt från torpeder, poliser, flickvänner och flickvännens föräldrar. Tillsammans med sin langare Saul så flyr Dale runt i staden och ställer till problem och kaos vart de än vänder sig.


Personligt omdöme

Självklart så är detta en hysterisk komedi med stort fokus på förväxlingar och töntiga sexskämt. Men det fungerar. Det är en barnslig dussinkomedi men den är gjord med kärlek och är verkligen rolig. Visst finns det stunder som tappar tempot men det är ändå skönt att få lite andningrum mellan skämten och de hysteriska anfallen. Om man någon gång använt sig av marijuana så är igenkänningsfaktor enorm. Och det märks att de flesta skådespelarna någon gång ibland tar sig en pipa. För det är svårt att spela den känslan om man aldrig har provat på och haft den "äkta" känslan.

Skådespeleriet är väl inte helt på topp i denna komedi men det gör inte så mycket. Det märks att skådespelarna har roligt när de får leka lite och de kan ta ut svängarna en del i en sådan här komedi. Storyn är väl inte heller den mest avancerade i världshistorien men den fungerar. Men filmen är fylld av action komedi så kliv på Pinapple Express och förbered dig på en riktig resa.


Betyg
7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar